Прес-центр20 липня 2018, 15:07

Вживаються організаційні заходи щодо надання майбутнім батькам «пакунка малюка»

Сьогодні відбулась міжвідомча нарада, присвячена виконанню в області постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації пілотного проекту із надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка».

Захід провела заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик. Участь у роботі взяли представники Департаменту соціального захисту населення, Департаменту фінансів, Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації.

Постановою передбачено, що допомога «пакунок малюка» здійснюється за рахунок субвенції з державного бюджету відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між Урядом України та Управлінням ООН з обслуговування проектів і Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у сфері соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства.

Під час наради обговорювались питання організації забезпечення родин допомогою «пакунок малюка», у яких з 1 вересня поточного року народяться діти, а саме: підписання договорів, визначення відповідальних осіб, логістика, механізм здійснення моніторингу та інше.

Ольга Лішик наголосила на необхідності направлення Міністерству соціальної політики України ініціативи щодо проведення Всеукраїнської селекторної наради для отримання методичних рекомендацій з роз’яснення всіх спірних питань до початку реалізації Постанови.