Прес-центр26 березня 2018, 10:03

Я готовий на прикладі Луганської області показати ефективну співпрацю з реалізації конкретних проектів, - Юрій Гарбуз під час візиту до Литви

Литва послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. І ця підтримка відчутна не тільки на високому дипломатичному рівні, а й на рівні практичної допомоги у регіонах, що постраждали внаслідок російської агресії. Таку позицію стосовно ситуації на Сході України озвучив Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс під час робочої зустрічі з головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом у м. Вільнюсі.

За словами Міністра, питання України дуже важливе для Європи. Пан Лінкявічюс запевнив, що Литва буде й надалі займати проактивну позицію щодо України - чи то в підтримці конкретних проектів, чи у політичній підтримці, чи «склеюванні» міжнародних коаліцій.

У ході зустрічі увагу було сфокусовано на можливостях участі литовських бізнесменів у відновленні Луганської області в галузях будівництва, енергобезпеки, енергофективністі тощо.

Литва дуже сильна у сфері Twinning - технічної допомоги Єврокомісії з інституційної розбудови. Це партнерство може бути корисним для Луганської області у таких практичних напрямках, як удосконалення роботи адміністративних інституцій, судів, митниці, фітосанітарії тощо.

«Беручи на себе відповідальність за належний організаційний супровід, я запропонував показати на прикладі Луганської області ефективну співпрацю з реалізації конкретних проектів», - прокоментував зустріч Юрій Гарбуз.

На Сході України українці дуже дорогою ціною утримують воєнний та цивілізаційний фронт. «Щоби всі ці втрати були не марними, ми маємо спільно з європейськими країнами бути єдиними, активними і ефективними», - підкреслив очільник області.

Відкрито і щиро поговорили про ситуацію на Сході України з Міністром закордонних справ Литви особисто був у Донецькій області. Юрій Гарбуз, спілкуючись із Лінасом Лінкявічюсом, принагідно запросив його відвідати Луганщину.

«Литовське МЗС спільно з Урядом Швеції організовує тури для дітей з Донецької та Луганської областей до Литви. Розуміючи важливість роботи саме з підростаючим поколінням, я щиро подякував за це пану Лінкявічюсу», - додав Юрій гарбуз.