Прес-центр19 травня 2018, 17:05

Я не дозволю зупинити темпи реформ - Президент про євроатлантичний поступ України

«Ми будемо рішуче продовжувати наступ в реформах. Я не дозволю зупинити темпи реформ», - наголосив Президент Петро Порошенко під час виступу на зустрічі з активом Хмельницької області.

«Я впевнений в тому, що коли ми об’єднані все у нас буде добре – і в Європу повернемося, і в НАТО вступимо. Причому двері відкриті ще з 2008 року. Нам потрібно зробити внутрішню роботу», - підкреслив Глава держави.

Він зазначив, що Парламент підтримав у першому читанні ініційований ним законопроект про національну безпеку: «Дуже сподіваюсь, що у червні на саміт НАТО ми зможемо представити уже проголосований і підписаний Закон».

Глава держави зазначив, що сьогодні в Україні відзначають День Європи. За його словами, раніше це святкування було лише пустою формальністю і держава не вживала жодних кроків для того, щоб врешті решт зруйнувати зв’язки України з Радянським Союзом і з Російською імперією і повернутися до родини європейських народів.

«Лише за останні чотири роки, з перших днів мого президентства, ми підписали Угоду про асоціацію. І не просто  підписали, не просто ратифікували її синхронно з Європарламентом і забезпечили, незважаючи на шалену протидію Росії, її ратифікацію у 28 країнах ЄС. Не просто зробили 144 реформи і прийняли те, у що багато євроскептиків не вірили, в тому числі у Верховній Раді», - зазначив Глава держави. Він нагадав, що з 11 червня минулого року запрацював безвізовий режим з ЄС.

Президент також нагадав, що вчора Уряд прийняв рішення щодо імплементації підписаного ним документу щодо безвізового режиму з державою Катар. Також низка інших країн підписали угоди з Україною про запровадження безвізового режиму.

«Більше 117 країн відкрили двері для українців і український біометричний паспорт увійшов у 30-ку найбільш привабливих паспортів світу», - зауважив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив, що безвіз із Шенгенською зоною, з Європейським  Союзом був принциповим питанням для української влади.

 

http://www.president.gov.ua/news/ya-ne-dozvolyu-zupiniti-tempi-reform-pr...