Прес-центр18 грудня 2019, 18:12

Я відвідую райони не почути, що все добре, а допомогти, – Сергій Гайдай у Половинкинській сільраді

Під час робочої поїздки до Половинкинської сільської ради Старобільського району голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай оглянув сільську лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, опорний навчальний заклад «Половинкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та ознайомився з виробничою діяльністю СТОВ «Агродвір».

«Я  відвідую райони не почути, що все добре. Приїжджаю допомогти, – зазначив Сергій Гайдай. – По-перше, скоріше слід завершити утеплення школи, де з цим виникли певні труднощі. По-друге, в сільській амбулаторії необхідна система опалення, що можна зробити за кошти Державного фонду регіонального розвитку. По-третє, найболючіша проблема – стан доріг. Сподіваюсь, наприкінці наступного року Луганщина буде серед лідерів по обсягах виконаних ремонтів автошляхів».

Перебуваючи у сільраді, голова облдержадміністрації також провів особистий прийом громадян та зустрівся з активом Половинкинської сільської ради.

Місцевих жителів турбували питання надання матеріальної допомоги на лікування, реконструкції застарілої системи очисних споруд, проблеми освітньої галузі.

Також вони зосередили увагу на можливості ремонту доріг, перспективі будівництва залізничної гілки, яка має з’єднати декілька наразі відокремлених районів із всеукраїнською залізничною мережею, реформи децентралізації. Щодо останнього слід нагадати, що вже у неділю в Половинкинській об’єднаній територіальній громаді відбудуться перші вибори.

Згадана амбулаторія обслуговує понад 2900 людей по деклараціям, також персонал виконує маніпуляції від інших лікарів. У рамках реалізації проєктів Міжнародної організації з міграції за участю сільської ради там проведено частковий ремонт, закуплене обладнання.

В Опорному навчальному закладі «Половинкинська ЗОШ І-ІІІ ступенів» отримує освіту 251 учень. Упродовж 2015-2018 років там здійснено частковий ремонт, у 2017-2018 навчальному році – капремонт за допомоги Державного фонду регіонального розвитку. У 2018-2019 навчальному році за кошти державного бюджету покращено матеріально-технічну базу п’яти кабінетів.

СТОВ «Агродвір» є одним із лідерів Луганщини серед товаровиробників сільськогосподарських культур та посідає п’яте місце серед рейтингу товаровиробників України. На підприємстві працює 40 осіб. Важливим напрямом його діяльності є вирощування екологічно чистої, високоякісної сільськогосподарської продукції, її переробка з використанням передових технологій і сільськогосподарської техніки.