Прес-центр12 лютого 2021, 15:02

Я закликаю вас до тісної співпраці та діалогу, – Сергій Гайдай нагородив ветеранів Афганістану

Голова облдержадміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками міських і районних осередків громадської організації «Луганська обласна організація Українського Союзу ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)».

«Сьогодні ми з повагою схиляємось перед мужністю та героїзмом воїнів, які пройшли через Афганську війну. Ці люди знають справжню ціну миру. В глибокій шанобі я схиляю голову перед загиблими та щиро дякую тим, хто сьогодні з нами. Перш за все, я бажаю вам міцного здоров’я. Кожного разу під час розмови з представниками ветеранських організацій дуже хочеться допомогти у вирішенні проблемних питань не просто обіцянками, а справами, отже я закликаю вас до тісної співпраці та діалогу. Прошу, звертайтеся до мене з будь-якими проблемами незалежно від мого завантаженого графіку чи якихось обставин. Якщо є проблеми – приходьте, будемо вирішувати їх разом», – сказав очільник Луганщини.

На початку зустрічі відбулася урочиста церемонія нагородження. За значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, плідну громадську діяльність та з нагоди 32-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан представники Луганської обласної спілки ветеранів учасників бойових дій на території інших держав отримали почесні грамоти та листи подяки облдержадміністрації.

Після урочистостей учасники обговорили нагальні питання у сферах соціального захисту та охорони здоров’я. Зокрема, ветеранам розповіли як отримати пільги на послуги ЖКГ в готівковій формі, про місцеві пільгові програми, роботу Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни, як отримати безкоштовні ліки тощо. Крім того, було обговорено питання земельних ділянок: приватизація, доступ до Єдиного реєстру, нововведення у законодавстві.

Привітала представників Луганської обласної спілки і заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська. Вона наголосила на важливості участі ветеранів у патріотичному вихованні молоді та запевнила у всебічній підтримці з боку облдержадміністрації.

По закінченню зустрічі голова ветеранської організації подякував обласній владі за порозуміння та співпрацю: «Зараз з керівництвом обласної адміністрації будується конструктивний діалог та взаємодія у вирішенні проблемних питань. Дякуємо за зустріч та привітання».