Прес-центр19 серпня 2020, 19:08

Я знаю усі проблеми Луганської області і вирішую їх! – Сергій Гайдай під час зустрічі з громадою Марківського району

«Я знаю усі проблеми Луганської області і вирішую їх! Моя єдина мета – розвиток нашої малої батьківщини. Мене призначив Президент і я буду працювати так, щоб його не підвести», - заявив очільник області Сергій  Гайдай під час зустрічі із представниками бізнесу та громади Марківщини.

У ході зустрічі розглянуто низку болючих для району питань, зокрема, пов’язаних із адміністративною реформою. Занепокоєність у марківчан викликає майбутнє районної лікарні – мовляв, за консультацією до вузьких спеціалістів доведеться їздити аж до Старобільська. Окремо зупинились на відсутності гінекологічного відділення та власного апарату МРТ.

З придбанням томографу Сергій Гайдай обіцяв допомогти, а фахові консультації  лікарів місцеві жителі зможуть отримати у  мобільних виїзних консультативних поліклініках Луганської обласної клінічної лікарні. Це питання вже опрацьовується.

Голова Марківської ОТГ Ігор Дзюба порушив питання створення у Марківці центру громадської безпеки. Зважаючи на загальну суспільно-політичну ситуацію, голова облдержадміністрації пообіцяв підтримати створення центру з обласного бюджету. Він також відзначив, що вже підписав розпорядження на придбання для громади потужного сміттєвозу.

У свою чергу, Ігор Дзюба запевнив, що, по можливості, буде долучатись до усіх проєктів розвитку, які реалізуються на умовах спів фінансування, та попросив розглянути можливість виділення коштів на створення нового підприємства «Марківка-вода».

Як завжди, дискусію викликало питання ремонту місцевих доріг.

«У наступному році в області буде зроблено багато доріг за рахунок коштів Світового банку. Підхід прагматичний: стратегічні об’єкти робимо за гроші інвесторів, а кошти облавтодору направляємо на інші ділянки. У цьому році вже зробили дорогу від Станиці до Сєвєродонецька, у наступному – «Старобільський трикутник» та почнемо ремонтні роботи й у вашому районі. Дороги до опорних шкіл будемо ремонтувати за рахунок обласного бюджету», - пояснив свою стратегію Сергій Гайдай.

Він також зазначив, що за останні три роки Марківський район жодного разу не отримував коштів на соціально-економічний розвиток з державного бюджету, за розподіл яких по об’єктах відповідають народні депутати.

Очільник області порадив місцевим жителям дбати про майбутнє своїх дітей та завжди робити відповідальний вибір:  «Людина, яка продала свій голос, не має права дорікати владі! Адже навіть 500 гривень за один голос, це – лише 39 копійок за день каденції народного депутата. На жаль, принциповість для багатьох людей сьогодні дуже велика розкіш!» - акцентував він.