Прес-центр22 серпня 2017, 20:08

Як би не було важко будувати у роки війни, ми це робимо, – Юрій Гарбуз

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив сьогодні, 22 серпня, під час урочистостей, присвячених відкриттю відремонтованої будівлі Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

«Пам’ятаю, як рівно рік тому я стояв тут, у занедбаній будівлі. Та не саме приміщення викликало у мене бажання його відновити, а люди, які, покинувши рідні домівки, приїхали сюди творити, дарувати радість і розвивати духовність. Як би не було важко будувати у роки війни, ми це робимо. Бо так робили наші діди і прадіди. Історія пам’ятає перемоги і поважає сильних. Дякую Президентові України Петру Порошенку за увагу до проблем і досягнень Луганщини! Низький уклін творчому колективу театру, який залишився вірним покликанню та Україні! Тож, нехай театр та прилегла територія стануть улюбленим місцем відпочинку сєвєродончан і гостей міста!» – відзначив Юрій Гарбуз.

У цей день колектив Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру (директор – Сергій Дорофєєв) за вагомий внесок у забезпечення розвитку вітчизняного театрального мистецтва, високу професійну майстерність та з нагоди 75-річчя від дня заснування було відзначено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Також очільник області Юрій Гарбуз нагородив багатьох видатних жителів Луганщини з нагоди Дня Незалежності України почесною відзнакою «За розвиток регіону», Почесною грамотою та Листом подяки Луганської облдержадміністрації.

Особливу подяку він висловив Повноважному Послу Японії в Україні Сумі Шігекі за вагомий внесок у відбудову інфраструктури Луганщини та вручив йому почесну відзнаку «За розвиток регіону».