Прес-центр12 квітня 2022, 10:04

Як діяти випускникам та їх батькам, щоб вчасно отримати документи про загальну середню освіту та продовжити навчання

Повномасштабна російська агресія проти України змусила тисячі жителів Луганщини покинути свої оселі, значна кількість ще перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Щоб випускники загальноосвітніх шкіл Луганщини змогли вчасно завершити навчальний рік, отримати документи про загальну середню освіту та продовжити навчання, Департамент освіти і науки Луганської облдержадміністрації визначив алгоритми дій, у залежності від обставин, у яких вони перебувають.

Зокрема:

- Якщо школа знаходиться на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження і учень здобуває освіту дистанційно, виготовлення документів відбудеться за звичайною процедурою. При цьому замовити документи зможе і той заклад, де учень навчається зараз.
- Якщо школа знаходиться на тимчасово окупованій території, випускнику треба звернутися із заявою щодо продовження навчання за дистанційною (екстернатною) формою і отримання документів до будь-якого закладу на вільній території України.
- Якщо на час завершення навчального року школа не працює внаслідок російського вторгнення, видати документи може будь-який заклад за місцем перебування випускника, визначений місцевим управлінням освіти (для учнів, які перебувають за кордоном, – будь-який заклад в Україні).

Для семестрового та річного оцінювання можна надати інформацію з електронного журналу та щоденника за попереднім місцем навчання.

Консультації та допомогу в організації подальшого навчання учнів Луганської області дистанційно та на/або на екстернаті можна отримати у Департаменті освіти і науки Луганської ОДА за телефонами:

тел. 099 745 18 77

тел. 066 792 83 59

тел. 066 164 11 58

тел. 066 059 20 42

Як зазначили у Департаменті, виплати зарплат працівникам освіти на тимчасово окупованих територіях будуть відновлені після повернення до здійснення своїх повноважень органів державної влади у громадах.