Прес-центр14 листопада 2018, 17:11

Як ефективно розробляти проекти у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України

Про це сьогодні в облдержадміністрації розповіли експерти Мінрегіону та TRANSTEC.

Участь у нараді взяв виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь.

Він зазначив, що це робоча зустріч експертів та представників структурних підрозділів облдержадміністрації, міських рад та райдержадміністрацій, на якій буде обговорені проблемні питання з зазначеної теми.

«Для нас дуже важливим є питання фінансової допомоги, отриманої від  Європейського співтовариства у вигляді бюджетної підтримки на сталий економічний розвиток.  Як ніхто інший, Схід України найбільш всього потребує  інвестицій в сектори муніципальної та соціальної інфраструктури для подолання наслідків бойових дій, – наголосив Сергій Філь. – Задля досягнення прогресу у результатах на шляху отримання максимального ефекту від реалізації Надзвичайної кредитної програми для відновлення України потрібен живий діалог між всіма учасниками процесу.

Досить активною та насиченою була дискусія з обговорення проектів, за якими вже розпочато тендерні процедури та отримано фінансування на початок реалізації. Представники Мінрегіону звернули увагу на достатньо складний та трудомісткий  механізм отримання  коштів. Однак, це не має стати перепоною на шляху досягнення позитивного результату впровадження проекту.

Інтерес викликала інформація щодо оголошення додаткового відбору   проектів на  3 пул. Таким чином, наразі з’явилась ще одна можливість для органів місцевого самоврядування, місцевих органів виконавчої влади отримати фінансування на безповоротній основі  на вирішення  важливих питань регіону за умови подання проектів, які мають комплексний підхід до виконання робіт на об’єктах.

У якості експертів виступили представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, а також з TRANSTEC.