Прес-центр17 квітня 2020, 18:04

Як готується Станиця Луганська протистояти COVID-19 перевірив Сергій Гайдай

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав медичні заклади району Станично-Луганського району та підприємство «Агро-Плюс».

Сергій Гайдай відвідав поліклінічне відділення Станично-Луганської центральної районної лікарні. Там він передав медикам антисептичні засоби та поспілкувався з ними про готовність лікарні у протистоянні імовірному спалах захворюваності на коронавірус. За словами медичного директора закладу Світлани Забудкової, лікарня обладнана чотирма апаратами штучної вентиляції легень, працюють двоє анестезіологів також у Петропавлівці розташоване інфекційне відділення. Саме туди був поміщений на ізоляцію хворий на COVID-19, який вже пройшов другий тест і не є розповсюджувачем вірусу. Також вона повідомила, що на самоізоляції в районі знаходиться 39 осіб. На території району працюють дві мобільні бригади швидкої допомоги.

Наступною зупинкою робочої поїздки Сергія Гайдая стало вищеназване інфекційне відділення у Петропавлівці. Там очільник області зустрівся та поспілкувався з лікарями, які захищають нас від розповсюдження COVID-19.

На час відвідання підприємства «Агро-Плюс», Сергієм Гайдаєм, його працівники вже щосили готувались до Великодня – пекли паски та тістечка, які повинні стати окрасою святкового столу. Фірма працює над виготовленням хлібобулочної та кондитерської продукції, що відома поза межами району. Власники підприємства провели екскурсію для очільника Луганщини по виробництву запашного хліба, смачних пасок та духмяних пиріжків. Вони розповіли йому про проблематику та специфіку роботи у Станично-Луганському районі.