Прес-центр22 березня 2022, 07:03

Як отримати пенсію при тимчасовій зміні місця проживання

Головне управління Пенсійного фонду України в Луганській області нагадує, що на період дії воєнного стану Урядом передбачені зміни щодо виплати та доставки пенсій, грошових допомог відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2022 року № 162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану». 

У разі тимчасової зміни фактичного місця проживання одержувача, виплата пенсії йому здійснюється шляхом переказу коштів без відкриття рахунка у банку на підставі звернення (особистого, за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку чи в особистому електронному кабінеті на вебпорталі електронних послуг) до органів Пенсійного фонду України.

Таким чином, жителі Луганщини, які тимчасово змінили місце проживання та отримували пенсію через АТ «Укрпошта», можуть звернутись до відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Пенсійного фонду України за новим місцем їхньої дислокації для надання заяви на отримання пенсії через сервіс «Швидка копійка» від Ощадбанку.

Виплата пенсії може здійснюватися без урахування строків, визначених частиною першою статті 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

Тобто, у разі необхідності, виплатний період може бути продовжено після 25 числа.

Зразок заяви додається