Прес-центр31 жовтня 2019, 11:10

Як тільки будуть досягнуті відповідні домовленості ми готові відкрити КПВВ у Золотому, – Сергій Гайдай представникам СММ ОБСЄ в Україні

Сьогодні, 31 жовтня, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай зустрівся з представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Так, заступник Голови СММ ОБСЄ в Україні Марк Етерінгтон розповів про поточну діяльність організації на Луганщині та повідомив, що наразі майже усі візити пов’язані із процесом розведення сил та засобів поблизу міста Золоте. На зустрічі також обговорена поточна ситуація у Станиці Луганській.

Очільник Луганщини повідомив, що у Золоте він приїхав завчасно та поспілкувався з місцевим населенням та військовими: «Важливо було особисто ознайомитися, що там відбувається. Зазначу, що інфраструктурні об’єкти працюють у штатному режимі. Скарг немає. Військові виконують команду Верховного Головнокомандувача».

Щодо подальших планів у Золотому Сергій Гайдай відзначив ремонт приміщення ФАПу та відкриття аптечного пункту.

«Контрольний пункт в’їзду-виїзду в Золотому готовий до відкриття. На Луганщині це буде перше автомобільне сполучення з тимчасово окупованою територією. Як тільки будуть досягнуті відповідні домовленості, ми його відкриємо», – зауважив голова облдержадміністрації та додав, що Президент України Володимир Зеленський дав доручення розрахувати вартість ремонту автомобільної дороги між Сєвєродонецьком та Золотим.

Відносно відновлення зруйнованої частини мосту через річку Сіверський Донець поблизу КПВВ «Станиця Луганська» Сергій Гайдай розповів: «Якщо не завадить погода, то міст можна буде відкрити і трохи раніше запланованих строків. Підрядник має зробити найбільш значні роботи до погіршення погодних умов».

Наступне, що можливо реалізувати швидко, – це відкриття мобільних Центрів надання адміністративних послуг, що дозволить людям із тимчасово окупованих територій значно простіше отримати необхідні документи на місці.