Прес-центр14 жовтня 2020, 17:10

«Якби не добробати, ще не відомо де б сьогодні проходила лінія розмежування», - Сергій Гайдай на відкритті пам'ятника добровольцям АТО

У День захисника України у м. Лисичанську  урочисто відкрили пам'ятник добровольцям антитерористичної операції. Це почесне право надали бійцю 24-го окремого штурмового батальону «Айдар» - Дмитру Карпюку та бійцю батальону імені Джохара Дудаєва Сергію Копилову.
Освятив пам'ятний знак військовий капелан Ієрей Юрій.  
Вшанувати подвиг добробатів та привітати  ветеранів АТО/ООС зі святами прибули очільник області Сергій Гайдай, заступник командувача ОС з морально-психологічного забезпечення полковник Євген Коваленко та заступник Міністра у справах ветеранів України  Олександр Терещенко.
«Дуже  багато добровольців загинули у 2014 році. Згадуючи ті часи, можу сказати: якби не добробати, ще не відомо де б сьогодні проходила лінія розмежування. Вони дали час переформатувати армію, підготуватись до відсічі», - звернувся до присутніх Сергій Гайдай.
Він наголосив, що гроші на меморіал за закликом активістів у Фейсбуці зібрали за декілька днів: «Це означає, що люди пам'ятають і люди вдячні своїм захисникам!», - додав очільник Луганщини.
«Я спостерігав, як народжувався цей пам’ятник. Це – дійсно народний пам’ятник! Кажуть, що ми помираємо двічі: коли припиняємо дихати і, коли забувають наші імена. Тож ми маємо завжди розуміти, що хтось віддав життя за те, щоб ми могли працювати, виховувати дітей, жити під мирним небом», - зазначив у своєму вітальному слові заступник Міністра у справах ветеранів України  Олександр Терещенко.
Пам’ять загиблих героїв учасники заходу вшанували хвилиною мовчання.