Прес-центр20 серпня 2020, 20:08

Якщо проблему не вирішують на місцях, одразу звертайтеся до мене, – із Сергієм Гайдаєм зустрілися ветерани АТО

Питання, що турбують учасників АТО/ООС, із головою облдержадміністрації Сергієм Гайдаєм обговорені сьогодні, 20 серпня.

Загалом ті, що потребують вирішення на обласному чи державному рівні. Це – стабільне медикаментозне забезпечення, соціальний захист, отримання земельних ділянок, вшанування пам’яті загиблих тощо.

Засідання «круглого столу» з підбиття підсумків реалізації проєкту консолідації ветеранського руху області «Єдність ветеранів Луганщини» відбулося в Сєвєродонецьку.

 «Пропоную наступний алгоритм розв’язання проблем. Якщо, наприклад, не надається медична допомога – складайте два листа. Спочатку безпосередньо на адресу місцевих органів влади для роз’яснення, чому ця проблема існує. Якщо надійде пустопорожня відповідь або не надійде взагалі – пишіть на мою адресу, голови облдержадміністрації», – запропонував Сергій Гайдай.

Щодо перспектив побудови ветеранського госпіталю в області очільник Луганщини повідомив – у планах придбання і відновлення роботи санаторія «Озерний» у Кремінній в якості реабілітаційного центру.

Він зазначив, що деякі питання важко вирішити тому, що в інших областях країни та в Києві не усвідомлюють серйозність війни: «Тільки знаходячись на Донбасі, по-справжньому розумієш, що саме тут відбувається, як непросто в цих умовах жити людям та яка напруга у військових».

Координатор проєкту, голова ГО «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтерів АТО Луганської області» Олександр Свистула поінформував, що аналогічні зустрічі ветеранів з органами влади цьогоріч вже відбулися в трьох містах та 11 районах Луганщини, учасниками яких стали майже 700 осіб.

Він зауважив, бажаючих було набагато більше, але через карантинні заходи кількість присутніх обмежили.

На місцях були розглянуті проблеми колишніх військових, а деякі з них й вирішені.

«У 2014 році наші громадяни пішли захищати країну, а волонтери їм усіляко допомагали. Дякую вам усім за те, що змогли зупинити ворога, а ми можемо спокійно працювати в Сєвєродонецьку», – резюмував Сергій Гайдай та додав, що спілкуючись з військовими, він розуміє, як важко їм дається перемир’я, але стратегічно воно потрібне.