Прес-центр29 травня 2022, 12:05

Якщо втрачений зв'язок: в Україні працює кол-центр з розшуку осіб зниклих безвісти

Для того, щоб повідомити про зниклу людину, необхідно звернутися на «гарячу лінію» кол-центру за номером 0 800 339 247 з понеділка по п’ятницю з 9:00-18:00.

У суботу і неділю кол-центр працює у віддаленому режимі. Інформація приймається у вигляді повідомлень на номер 095 896 0421 у вайбер та телеграм.

Також для зв’язку з працівниками кол-центру можна скористатися електронною адресою: war2022people@gmail.com.

Крім того, громадяни можуть зателефонувати на особистий телефон Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Олега Котенка за номером 099 792 0126 для уточнення інформації.

Охочим скористатися «гарячою лінією» варто бути готовими, що їх попросять надати біографічні дані зниклої людини, її фото, а також надати іншу додаткову інформацію. Під час спілкування також треба буде заповнити анкету та надіслати її на телеграм, вайбер або на електронну адресу.

Після обробки інформації працівники кол-центру зв’яжуться із заявником для деталізації певних моментів й проінформують щодо подальших дій. Близькі зниклого можуть передзвонювати на «гарячу лінію», щоб надати нову інформацію про зниклого або дізнатися про результати розшуку. Також раз на 10 днів працівники кол-центру здійснюють зворотний зв'язок із заявником для оновлення інформації.