Прес-центр9 березня 2021, 13:03

Його життя – це приклад боротьби за волю, – Сергій Гайдай вшанував пам'ять Тараса Шевченка до 207-ї річниці від дня народження Кобзаря

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у церемонії покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку з нагоди 207-ї річниці від дня народження.

У вітальному слові очільник Луганщини наголосив: «Сьогодні ми відзначаємо 207-му річницю від дня народження великого Кобзаря, великого сина України – Тараса Григоровича Шевченка. Пройшло два століття, а ми пам’ятаємо та шануємо його, адже його життя – це приклад боротьби за волю, приклад служіння власному народові. Зараз його поезія є актуальна ніж будь-коли до цього, оскільки ми існуємо в умовах російської агресії. Кожне слово Кобзаря надихає на боротьбу з агресором. Тарас Григорович мріяв про те, щоби українська нація була вільною, освідченою, культурною та цивілізованою», – та звернувся до присутніх, – «Давайте зробимо все можливе для того, щоб виконати те, що заповів нам Тарас Шевченко, а саме: об’єднати Україну і припинити розбрат. Саме тоді, за словами Кобзаря, «І оживе добра слава, слава України».

Потім учасники заходу доєдналися до читання вголос уривку вірша Тараса Шевченка «До Основ’яненка» та поклали квіти до погруддя великого Кобзаря.