Прес-центр25 вересня 2019, 10:09

Юні джури Луганщини – переможці у грі «Вояцький дух»

На базі військової частини (стаціонарного табору) 169-го Навчального центру Сухопутних військ ЗСУ «Десна» відбулась Всеукраїнська військово-патріотична гра «Вояцький дух».

Від Луганської області взяли участь дві команди. Усього до «Десни» з’їхалися 23 команди з різних куточків України.

Рій «Соколи» КНВК «Рубіжанський ліцей» (гуртківці ЛОЦДЮТК) другий рік поспіль взяв участь у грі.

Програма складалася з 24 конкурсів: преставлення команди «Визитівка», «Фізична підготовка», «Військовий рукопаш», «Обкатка танком з метанням ПТГ», «Орієнтування на місцевості по карті», «Психологічна смуга перешкод», «Домедична допомога в умовах бою», «Радіодисципліна», «Контрзасадна підготовка», «Підрив об’єкта», «Захоплення ворожого об’єкту», «Розмінування дороги» тощо.
До цієї гри юні рубіжани готувалися цілий рік і отримали відмінний результат – у змагальних конкурсах «Соколи» посіли 9 призових місць, з них шість – це І місця. У запеклій боротьбі у загальному заліку рій «Соколи» посів І місце.

Третій рік поспіль на території 169-го Навчального центру Сухопутних військ ЗСУ «Десна» проходить Всеукраїнська військово-патріотична гра «Вояцький дух», мета якої - навчання через засоби гри та перевірка навичок виживання, фізичної загартованості та дій в екстремальних умовах, вивчення героїчної військової історії України через використання гри та табору відображення історичних подій та української героїки.