Прес-центр9 cічня 2018, 11:01

Юні художники Луганщини побували у Львові

У рамках проекту «Схід і Захід разом» переможці конкурсу «Україна очима дітей АТО-2» відвідали Львів.

Ними стали 17 учнів художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв Лисичанська, Сєвєродонецька, Рубіжного, Кремінної, Сватового та Щастя.

Поїздку організували Всеукраїнська громадська молодіжна організація «Молодіжний Рух «Здорова Україна» та Львівська обласна державна адміністрація.

Під час подорожі діти відвідали безліч цікавих місць Львова: музеї визвольної боротьби України, історії релігії, народної архітектури та побуту, етнографії та художнього промислу тощо.

Луганські учні привезли з собою художні роботи, які презентували у Львівському палаці мистецтв.

Новим творчим досвідом стали майстер-клас зі скульптури з глини у Львівській художній школі ім. О. Новаківського та майстер-клас з орігамі в обласній бібліотеці для дітей. 

Свої враження від культурної столиці України діти висловили не тільки словами, незабаром вони відобразять їх в роботах «Львів очима дітей із зони АТО».

Необхідно додати, що дитячий Арт-караван дружби проїде по 50 країнам Європи з пересувною виставкою «Україна в дитячих малюнках». Виставка картин з логотипом партнерів і меценатів проекту буде експонуватися в 50 країнах Європи, а також у Львіві, Ужгороді, Одесі, Києві.

Також діти стануть учасниками міжнародного телесеріалу «Світ очима дітей». Проект буде висвітлюватися українськими телеканалами.