Прес-центр16 липня 2018, 12:07

Юні художники Луганщини подорожували Західною Україною

Так, 22 учні художніх шкіл мистецтв Лисичанська, Рубіжного, Кремінної та Сватового у супроводі викладачів знову здійснили подорож до Західної України.

Цього разу вони побували на Шацьких озерах, що на Волині.

Під час подорожі діти відвідали безліч цікавих місць: озеро Світязь, музей-садибу Лесі Українки в Колодяжному, ознайомились з флорою та фауною Шацького національного парку, побачили неймовірні краєвиди Шацьких озер.

Новим творчим досвідом стали майстер-класи з малярства на склі, плетіння вінків та гончарства. Разом з вихованцями Шацького будинку дитячої та юнацької творчості на пленерному живописі хлопці та дівчата малювали пейзажі озера Світязь.

Цілий тиждень юні митці проживали на базі відпочинку Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Луганські діти привезли свої художні роботи «Волинь очима дітей із зони АТО». Відкриття виставки відбулося у Палаці учнівської творчості міста Ковель. Також на виставці були представлені роботи з пленеру та вітражної техніки, які діти зробили під час відпочинку на Шацьких озерах.

У подальшому художні роботи дітей, виконані на Волині, доповнять експозицію виставки «Україна очима дітей АТО».

Організаторами відпочинку виступили народні депутати України та Шацька районна державна адміністрація.