Прес-центр26 жовтня 2017, 15:10

Юні луганчани з інвалідністю представили свої таланти на Х Всеукраїнському Фестивалі «Восток-Схід-West»

На базі санаторно-курортного реабілітаційного центру «Слов’янський курорт», що на Донеччині, відбувся Всеукраїнський фестиваль творчості для дітей та юнацтва з проблемами здоров’я «Восток-Схід-West».

До заходу долучились понад 70 учасників з Луганської, Донецької, Тернопільської, Львівської та Миколаївської областей.

Вітаючи присутніх, заступник голови Луганської облдержадміністрації Ольга Лішик подякувала учасників за активну життєву позицію, та зазначила на необхідності проведення таких фестивалів із залученням гостей з різних куточків України.

«На сьогодні в області активно практикуються обміни досвідом між Східною і Західною Україною у сфері освіти, культури та туризму. Це гарний приклад єднання та цілісності українського народу», – зауважила вона.

Під час фестивалю учасники показали свої таланти. Вони співали, танцювали, читали вірші та гуморески. Потім виступаючих нагородили цінними подарунками.

Крім цього, кожен присутній міг можливість ознайомитися з виставкою картин юної луганчанки Анастасії Кобріної. Дівчинка має проблеми зі слухом, але це не заважає їй переносити свої казкові сни у захопливі творчі роботи.

Нагадаємо, Фестиваль проходив у рамках п’ятиденного учбово-адаптаційного табору «Формування лідерських якостей та навиків самостійності для дітей та юнацтва з обмеженими фізичними можливостями в ситуації кризи» для дітей сімей внутрішньо переміщених осіб з Луганської та Донецької областей.

Організатори заходу – Луганський обласний центр соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями, управління молоді та спорту облдержадміністрації, асоціація молоді з інвалідністю Східного Донбасу – Схід, за всебічної підтримки: відділ преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Агентства ООН у справах біженців (UNHCR) в Луганській області.

Для довідки: Всеукраїнський фестиваль «Восток-Схід-West» – це унікальний проект, мета якого підтримати обдаровану молодь з інвалідністю. Захід всеукраїнського масштабу було засновано представниками Луганської області. В Україні він проводиться вже 10 рік.