Прес-центр23 травня 2017, 16:05

Юні луганчани з особливими потребами братимуть участь у «Чілдрен Кінофест»

Міжнародний кінофестиваль для дітей і підлітків «Чілдрен Кінофест» відбудеться з 26 травня по 4 червня у більш ніж 10 містах України з фестивальним центром у Києві.

Відкриття фестивалю, в якому братимуть участь близько 45 дітей з Луганської області, заплановане у кінотеатрі «Київська Русь» у столиці.

Крім того, вони відвідають прем’єрні покази фільмів у містах Сєвєродонецьк, Полтава, Дніпро, Чернігів тощо.

Характер і напрямок заходу є благодійними та освітянськими, з метою залучення дітей та молоді з обмеженими можливостями, дітей-переселенців, дітей позбавлених батьківської опіки, сиріт.

Мета фестивалю – виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвиток практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно.

Місія – популяризувати мистецтво кіно серед дітей різного віку та соціальних груп.

Вхід на покази в усіх містах – безкоштовний, за попередньою реєстрацією на сайті фестивалю для самостійних глядачів або за зверненням до координатора фестивалю для організованих груп.

Супровід та транспортна підтримка дітей з вадами здоров’я надається Луганським обласним центром соціокультурної адаптації молоді з обмеженими фізичними можливостями за підтримки управління молоді та спорту Луганської облдержадміністрації.

Довідково:

У Сєвєродонецьку координатор фестивалю – Олег Невеница (050-517-0177).