Прес-центр27 червня 2017, 09:06

Юні науковці області навчалися та відпочивали на Хмельниччині

Національний центр «Мала академія наук України» провів Всеукраїнську літню  школу з робототехніки та інформаційних технологій, математичну та філологічну школи у с. Врубівці Кам’янець-Подільського району Хмельницької області.

Учасниками школи стали молоді науковці з 20 областей України. Луганську область представили вісім учасників-членів МАН.

Заняття у  літніх профільних школах – це важливий етап підготовки учнів до науково-дослідницької та пошукової діяльності, здійснення наукових розвідок, вміння брати і ділитися інформацією, креативити, прагнути для нових відкриттів.

Дні, проведені у літній школі, були насичені не лише лекціями та дослідами, дуже добре був організований відпочинок учасників. Усі заходи були спрямовані на об’єднання дітей з різних куточків України у велику наукову команду, які разом навчалися та відпочивали.

Молоді науковці з математичної школи – Георгій Татарченко та Дарій Івашин з Рубіжного відкрили для себе світ нестандартного розв’язання задач, поглибили знання з алгебри.  

Філологи – Артем Ющенко (м. Рубіжне), Валерія Кирилова та Каріма Філіпченко (Попаснянський район) займалися стилістикою, освоювали журналістські ази, вражали творчими проектами.

А у школи робототехніки, до який долучились юні науковці – Аліна Криворучко, Олександр Обломій та Артем Ревека з міста Рубіжного навчилися створювати інноваційну техніку – від читання елементарних схем до демонстрування роботів на публіці.

Усі учасники із задоволенням будуть згадувати нові знайомства та цікаві і корисні знання, отриманні у літній школі.