Прес-центр11 квітня 2017, 10:04

Юні спортсмени області з особливими фізичними потребами взяли участь у Спартакіаді «Повір у себе»

У рамках цього спортивного заходу відбулися два етапи: І етап (міський) для юних легкоатлетів із Сєвєродонецька та ІІ етап (обласний).

Так, І етап змагань відбувся 5 квітня. Під час міського етапу спортсмени випробовували свої сили у легкій атлетиці. Крім цього, в рамках соціального проекту «Ти не один» відбулась презентація спортивної гри «бочче».

Організаторами заходу виступили Луганський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», Агентство у справах біженців ООН і Луганський обласний молодіжний клуб інвалідів «Ти не один» за підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації.

Для довідки: бочче – це гра, в якій учасники змагаються в точності кидання м’ячів. Вже багато років гра з успіхом використовується як один із засобів фізичної реабілітації людей з інвалідністю.

Другий тур обласних змагань «Повір у себе» відбувся 7 квітня у місті Кремінна на базі обласного фізкультурного центру «Олімп».

В урочистому відкритті взяли участь триразовий чемпіон Олімпійських ігор Ольга Бризгіна, заступник начальника управління молоді та спорту Луганської ОДА Олексій Бльоскін, начальник Луганського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Юрій Кравченко та директор Луганської обласної дитячо-юнацької школи для інвалідів Станіслав Рибальченко.

Випробувати свої сили у легкій атлетиці з’їхались близько 50 юних спортсменів 2002-2006 років народження. У ході Спартакіади учасники змагались в бігу, стрибках, метанні м’яча і штовханні ядра.