Прес-центр31 cічня 2020, 10:01

Юні туристи Луганщини здійснюють пішохідні, водні та велосипедні подорожі по всій Україні

У рамках збору переможців І (обласного) етапу змагань зі спортивних туристських походів серед учнівської та студентської молоді, юні туристи і їх керівники із Сєвєродонецьку, Рубіжного, Сватівського, Старобільського, Білокуракинського районів та Луганського ОЦДЮТК розповіли про спортивні туристські походи, поділитися своїми враженнями та продемонструвати фільми про мандри, які відбувались протягом 2018-2019 навчальних років.

Захід відбувся на базі Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства у Сєвєродонецьку.

Так, за цей період здійснено багато пішохідних, водних та велосипедних подорож, як по території нашої області, так й по Україні.

Зокрема, туристи Старобільського районного Будинку творчості дітей і юнацтва звершили пішохідний похід Луганщиною та уздовж берега Чорного моря Херсонської області.

Спогадами про водний туризм поділилися представники туристської групи Сватівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеню № 2 та Рубіжанського міського центру туризму, краєзнавства спорту та екскурсій учнівської молоді. Обидві подорожі здійснені річкою Сіверський Донець в межах Харківської, Донецької областей.

Велосипедні та водні мандрівки по р. Черемош представили Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відділу освіти Сєвєродонецької міської ради.

Туристи Білокуракинської загальноосвітньої школи № 1 розповіли свої враженнями від велосипедного походу по Рівненській, Тернопільській та Львівській області.

Юні мандрівники Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства  здійснили дві подорожі – велосипедний похід чудовими Кремінськими лісами та проїхали понад 400 км Західною Україною, де відвідати 11 замків Львівської та Тернопільської областей.

Усі призери в окремих номінаціях отримали грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

Також під час заходу нагороджено грамотами та кубками переможців І (обласного) етапу змагань. А саме, за І місце – команду Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді відділу освіти Сєвєродонецької міської ради, ІІ місце – команду Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства та ІІІ місце – команду Старобільського районного Будинку творчості дітей і юнацтва Старобільської районної ради.

Організаторами виступили Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації та Луганський обласний центр дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.