Прес-центр19 липня 2019, 12:07

Юні жителі Луганщини узяли участь на Всеукраїнському етапі військово-патріотична гра «Сокіл»

На території Дитячого центру соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» в м. Новомосковськ Дніпропетровської області відбулась Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

З 3 по 14 липня у таборі «Самарська Січ» молоді козаки віком 15-17 років були учасниками цікавої та різноманітної програми.

Відбулися екскурсії на острів Хортиця, до історичного музею ім. Д.І. Яворницького та музею «Громадянський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО».

Також проводились тренінги (неформальне лідерство, надання домедичної допомоги, тактична медицина, індивідуальна підготовка поводження зі зброєю, тактика захисту табору тощо).

Діти зустрілися з ветеранами АТО/ООС, побували у 93-ї окремої механізованої бригади та Новомосковського полігону.

Луганську область на заході представляв рій «МОЛОДА СІЧ» Щастинської ЗОШ № 2 Новоайдарського району. Вони посіли І місце у змаганнях з метання гранати, ІІІ місце на смузі перешкод. А Олег Бескровний – один із щастинців – став найсильнішим у змаганнях із згинання та розгинання рук в упорі на брусах.

Крім цього, 6 липня поряд з табором молодих козаків розташувалися джури Всеукраїнського Збору активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Школа джур козацьких».

Участь у зборі взяли 19 роїв з різних регіонів України. Серед них були і представники Луганської області – рій «БІЛІ ВОВКИ» комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей Рубіжанської міської ради».

Луганські джури під час змагань і конкурсів показали найкращий результат – І місце у творчо-мистецькому конкурсі «Ватра», також посіли ІІІ місце зі стрільби з пневматичної гвинтівки.

Урочисте закриття та нагородження учасників ІІІ етапу гри «Джура» відбулося у місті Дніпрі.