Прес-центр6 травня 2020, 16:05

ЮНІСЕФ підтримав медичні заклади Луганщини у боротьбі з COVID-19

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергія Гайдая його заступник Катерина Безгинська у Рубіжному взяла участь у передачі гуманітарного вантажу від ЮНІСЕФ.

Сьогодні Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) було передано допомогу трьом лікарням у містах Рубіжному, Старобільську та Сєвєродонецьку Луганської  області, що складається з 8 кисневих концентраторів, 30  пульсоксиметрів та стратегічного запасу бутильованої води понад 30 тисяч літрів.

Наступного тижня ще 5 лікарень, включаючи  Дитячу обласну клінічну лікарню та Обласний центр невідкладної  допомоги у Луганській області, отримають комплекти персонального захисту, пульсоксиметри та воду. Крім того, додатково планується поставка комплектів особистого захисту до 3 лікарень  у Рубіжному, Старобільську і Сєвєродонецьку.

Завдяки тісному партнерству ЮНІСЕФ з бізнесом в Україні, загалом  вдалось придбати медичне обладнання, комплекти особистого  захисту та  засоби санітарії, а також бутильовану воду для пацієнтів та медичного персоналу 8 лікарень області у відповідь на пандемію  COVID-19. 

Катерина Безгинська розповіла про співпрацю обласної влади та ЮНІСЕФ, подякувавши за допомогу: «Дякуємо Дитячому фонду ООН за довготривалу всебічну підтримку Луганщини у різних галузях – освіті та гуманітарній сфері. Сьогодні ЮНІСЕФ також не лишився осторонь проблем медичних закладів регіону на тлі всесвітньої пандемії COVID-19. Вони допомогли нашим лікарням засобами індивідуального захисту, медичним обладнанням п’ятьом опорним лікарням, які першими взяли на себе відповідальність у боротьбі з коронавірусом. Вся ця допомога є неоціненною, яка не може бути виміряна грошима, а є показником підтримки міжнародними партнерами». Вона додала, що нове обладнання залишиться у наших лікарнях після подолання хвороби та буде служити на благо жителів Луганської області.

Керівник з координації регіональних офісів ЮНІСЕФ Раміз Бєхбудов зазначив, що у зв’язку зі світовою пандемією, ЮНІСЕФ продовжує співпрацювати з Урядом та партнерами для розробки й впровадження рішень у відповідь на пандемію коронавірусу в Україні.«ЮНІСЕФ підтримує заклади охорони здоров'я із постачанням необхідного обладнання  під час пандемії COVID-19. Це обладнання вкрай важливе для кисневої підтримки пацієнтів з ураженням легень через COVID-19, а захист для лікарів необхідний для збереження їхнього життя і здоров'я, поки вони надають допомогу пацієнтам, – сказав Раміз Бєхбудов, керівник з координації регіональних офісів ЮНІСЕФ. – Ми дуже вдячні за внесок наших партнерів з приватного сектору, які зробили цю допомогу можливою».

Завідувач інфекційним відділенням КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» Ольга Мартиненко розповіла про значення нового медичного оснащення. За її словами, пульсоксиметри необхідні для оцінки насичення крові киснем, завдяки їм ми можемо бачити проблеми у легенях до рентгенологічного аналізу. Це дозволяє дослідити початкові стадії пневмонії.