Прес-центр4 лютого 2020, 14:02

ЮНІСЕФ за підтримки Німеччини посилюватиме соціальні послуги у трьох громадах Луганщини

Нещодавно Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) підписав меморандуми з Троїцькою, Новопсковською і Чмирівською ОТГ. А також ще з 7 громадами Донецької області.

Це дозволить прискорити впровадження проєкту «СПІЛЬНО. Соціальні послуги для сімей у громаді» і посилити залучення місцевої влади.

Загальний бюджет проєкту складає 5 млн євро, який фінансується Німецьким урядом через Німецький банк розвитку (KfW).

Частину цих коштів буде спрямовано на посилення та запровадження нових соціальних послуг під потреби дітей і сімей у конкретній громаді.  Частину – на створення або розширення соціальних центрів у 12 громадах.

У планах ЮНІСЕФ поширення позитивного досвіду проєкту на інші громади.

За словами Голови ЮНІСЕФ в Україні Лотти Сильвандер, протягом дії проєкту в обраних громадах соціальні послуги нового зразка отримають більше 100 тисяч жителів. Йдеться про родини з дітьми та молодь, зокрема сім’ї ВПО, малозабезпечені сім’ї та такі, що виховують дитину з інвалідністю.

ЮНІСЕФ у співпраці з Українською мережею за права дитини та п’ятьма неурядовими організаціями допоможуть громадам визначити, які соціальні послуги потрібні їх жителям. Експерти тренуватимуть спеціалістів, допоможуть налагодити взаємодію між місцевими установами, вчитимуть розраховувати бюджет для соціальних послуг.

Громади зі свого боку зобов’язуються сприяти реалізації проєкту, а також забезпечити життєздатність центру і його фінансування з місцевого бюджету після завершення дії проєкту.

За матеріалами ЮНІСЕФ