Прес-центр1 серпня 2017, 10:08

Юний луганчанин – кращий «історичний» краєзнавець

Дипломом за І місце в творчій майстерні «Історичне краєзнавство» на ХІ Всеукраїнському зльоті юних туристів-краєзнавців нагороджений Владислав Кривошлик за захист роботи «Використання Інтернет джерел у пошуку та ініціалізації загиблих у Другій світовій війні».

Цей захід відбувся на базі Центрального табору туристського активу учнів України у с. Осій Іршавського району Закарпатської області.

Участь у зльоті взяли 18 команд з усієї України.

Луганську область представляла команда «Промінь», яка складалась із учнів навчальних закладів м. Сєвєродонецька на чолі з педагогами Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

До участі в зльоті дітей готували педагоги з Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, Сєвєродонецького центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

По дорозі до Закарпаття юні туристи завітали до столиці України. Вони відвідали Поштову площу, Церкву Різдва Христового, Михайлівський Золотоверхий собор, Європейську площу, Андріївський узвіз, Майдан Незалежності тощо.

За умовами XI Всеукраїнського зльоту юних туристiв-краєзнавцiв, кожна команда брала участь в трьох програмних видах змагань та конкурсах:

1. Туристично-краєзнавчий експедиційний маршрут;

2. Творчі майстернi (історичне краєзнавство, археологія, географічне краєзнавство, геологія, фольклор та етнографія, екологічне краєзнавство);

3. Конкурсна програма («Візитка команди», «Легенди рідного краю», вікторина).

Справжнім святом у таборі став конкурс «Легенди рідного краю». Всі діти в українських строях, в костюмах персонажів дійства, зі стрічками та музичними інструментами. Наша команда відкривала цей конкурс легендою про походження української землі і дарованого Богом таланту.

На зворотному шляху дітей чекала ще одна екскурсія по м. Мукачеве та прогулянка вечірнім Києвом біля Золотих воріт.