Прес-центр24 серпня 2016, 13:08

Юрій Гарбуз: «Будьмо гідними світлої пам’яті наших Героїв!»

24 серпня обласні урочисті заходи з нагоди 25-ї річниці Незалежності України почалися з вшанування пам’яті генерал-майора Олександра Радієвського, Героя України, який звільняв від незаконних збройних формувань Сєвєродонецьк та мужньо загинув у боях за Лисичанськ.   

У заході біля сєверодонецького пам’ятника Олександру Радієвському взяли участь голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, його заступники Володимир Гуц, Юрій Клименко, Ольга Лішик, співробітник ОДА, керівники силових і правоохоронних органів області, ветерани, громадськість міста та гості Сєвєродонецька.

З промовою до присутніх звернувся Юрій Гарбуз:

«Відзначення Дня Незалежності України починається для нас із вшанування світлої пам’яті загиблих воїнів біля пам’ятника генерал-майору Олександру Радієвському. Так має бути! Адже вони поклали життя за нашу Свободу і Незалежність. Ми у неоплатному боргу перед їх рідними і близькими».

За його словами, найбільш хвилюючим моментом для нього стало знайомство з 6-річною дівчинкою – Аліною Гуртяк, – донькою загиблого Героя України Юрія Гуртяка:

«Я подарував дівчинці ікону – оберіг на все життя. Алінка міцно притисла образ до серця. Ця мить назавжди залишиться у моїй душі.
Будьмо гідними Подвигу наших захисників та майбутнього їх дітей!»

Слухаючи Юрія Гарбуза, люди не могли стримувати сліз та емоцій, бо на Луганщині немає сім’ї, якої б не торкнулися  події останніх двох років.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанування світлу пам’ять українців, які загинули за суверенітет і незалежність рідної землі.  

Завершився захід покладанням квітів до пам’ятника Герою України під виконання ансамблем «Радани» та симфонічним оркестром Луганської обласної філармонії української народної пісні «Плине кача по Тисині».