Прес-центр27 жовтня 2016, 10:10

Юрій Гарбуз дав доручення змінити графік руху автобусів до КПВВ «Станиця Луганська», заради безпеки громадян

«Створення для громадян безпечних умов перетину КПВВ «Станиця Луганська» вимагає певних змін у розкладі руху рейсових автобусів. Справа в тому, що автоперевізники складають графіки руху автобусів із врахуванням часу прибуття потягу «Київ - Лисичанськ», о 15:24. Зрозуміло, що значна частина його пасажирів намагається якомога швидше дістатися Станиці Луганської, як результат, щоденно 500-700 осіб, прибувають до КПВВ після 18:00 години. Значна кількість людей не встигають вчасно перетнути лінію розмежування сторін і залишаються на ночівлю у наметах, встановлених поблизу КПВВ», – заявив начальник Луганського прикордонного загону, полковник Євген Андрущенко.

 Слід відзначити, що ситуація на КПВВ «Станиця Луганська» ускладнилась тим, що з 20 жовтня пункт пропуску з боку так званої «ЛНР» працює до 18:00, відповідно до «комендантської години», встановленої ватажками терористів. Тобто, громадяни, які перетнули український КПВВ близько 17:00, не встигають пройти контроль на виході з «сірої зони».

З метою врегулювання ситуації, голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військової адміністрації Юрій Гарбуз доручив начальнику Луганського прикордонного загону Євгену Андрущенку та директору Департаменту регіонального розвитку, інфраструктури та туризму ОДА Сергію Шелєсту, вжити заходів щодо оптимізації пасажиропотоку, обмеживши час прибуття транспорту на автостанцію «Станиця Луганська» до 15:30 – у зимовий період, до 16:00 – у осінній та весняний періоди та до 17:30 – у літній.

«Я прошу всіх – і перевізників і громадян, поставитись з розумінням до вимушених обмежень, адже мій головний обов’язок, захистити життя та здоров’я жителів Луганщини. З 30 жовтня ми запускаємо потяг «Хмельницький – Лисичанськ», який прибуватиме до Лисичанська о 12:35. Сподіваюсь, що таким чином ми мінімізуємо дискомфорт, пов'язаний із переходом автоперевізників на новий графік роботи», – прокоментував ситуацію Юрій Гарбуз.