Прес-центр7 грудня 2016, 13:12

Юрій Гарбуз: День місцевого самоврядування – свято людей, яких обирає і яким довіряє суспільство

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз привітав з Днем місцевого самоврядування, який на обласному рівні відзначався у м. Новоайдар, депутатів і голів сільських, селищних, міських та районних рад.

Очільник області вручив державні нагороди, урядові та обласні відзнаки. Так, орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджена Людмила Брюховецька,Кризький сільський головаМарківського району. Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня – Валентина Ільницька, директор Троїцького територіального центру соціального обслуговування, депутат Троїцької районної ради чотирьох скликань.

«День органів місцевого самоврядування, – зауважив у вітальному слові Юрій Гарбуз, – символізує демократичний поступ нашої держави. Це свято людей, яких обирає і яким довіряє суспільство».

У Луганській області у працює 334 депутати районних рад, 363 депутати міських рад, 390 депутатів селищних рад, 1773 депутатів сільських рад, 3 мери міст обласного значення та 140 сільських голів.

Луганщина, як і вся країна, стала на шлях децентралізації системи влади, метою якої є передача значних повноважень та бюджетів саме органам місцевого самоврядування. Надані державою розширені повноваження вже успішно реалізують 2 об’єднані територіальні громади (Білокуракинська та Новопсковська), в очікуванні виборів ще 1 громада.

Знекровлена війною Луганщина посіла перше місце у рейтингу областей за темпами приросту промислового виробництва, лідирує за показниками експорту зовнішніх товарів та послуг, зібрала один з найбільших за останні роки врожай зернових, має найнижчі в Україні споживчі ціни. Ми можемо пишатися позитивним результатами у соціальній сфері: відкриваємо нові медичні відділення, школи, дитячі садочки, будуємо нове житло, дороги мости, оновлюємо шкільний та медичний автопарки. «У цьому величезна заслуга депутатів місцевих рад та органів місцевого самоврядування», – наголосив Юрій Гарбуз.

Керівник Луганської області подякував працівникам місцевого самоврядування за натхненну щоденну працю на благо розвитку територіальних громад Луганщини. «Нехай цей урочистий день додасть усім Вам сил і наснаги на добрі справи, впевненості у майбутньому, порозуміння і єдності! Бажаю мирного неба над головою!», – зазначив Юрій Гарбуз.