Прес-центр30 листопада 2016, 17:11

Юрій Гарбуз: «Головні інвестиції батьків і влади – це інвестиції у наших дітей!»

30 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз з робочою поїздкою відвідав Білокуракинський район.

Там очільник області зустрівся з делегацією Бродівського району Львівської області. У вітальній промові Юрій Гарбуз зазначив: «Зерно співпраці між Львівщиною і Луганщиною проростає. Наші діти, вчителі, представники місцевих органів влади, громадський актив та волонтери у рамках проекту «Змінимо країну разом!» зміцнюють міжрегіональні зв’язки, «зшиваючи» Україну».

Крім того, голова облдержадміністрації вручив шкільний автобус керівництву Солідарненської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Під час урочистостей Юрій Гарбуз наголосив: «Головні інвестиції батьків і влади – це інвестиції у наших дітей!»

Також очільник області завітав до Просторівської сільської ради, де зустрівся з депутатським корпусом та членами виконкому і провів особистий прийом громадян. Людей турбували нагальні проблеми: освітлення, дороги, водопостачання, медичне обслуговування, субсидії, транспортне сполучення, підвіз дітей до школи та енергозбереження. Юрій Гарбуз сказав, що освітлення та ремонт дорожнього покриття заплановано на наступний рік, а просторівська школа найближчим часом отримує новий шкільний автобус. За словами Юрія Гарбуза є потреба у відкритті амбулаторії. Голова облдержадміністрації поставив завдання розробити нові транспортні маршрути сполученням Білокуракине – віддалені населенні пункти району та взяти на контроль головою райдержадміністрації процес реконструкції водогону.

У селі Просяне голова облдержадміністрації також відвідав кроликоферму ФОП «Костюченко», де оцінив перспективи розвитку тваринництва на Луганщині та зростання галузі сільського господарства регіону загалом. Це підприємство є прикладом успішного господарювання, адже тут працює всього 5 людей, але їм вдається повністю забезпечити умови для розведення близько 900 кролиць. Юрій Гарбуз так прокоментував побачене: «Коли є бажання і працелюбність, результат приходить неодмінно».

Наприкінці робочої поїздки очільник області оглянув комунальну техніку Білокуракинської об`єднаної територіальної громади.