Прес-центр20 жовтня 2016, 15:10

Юрій Гарбуз: «Луганський прикордонний загін – символ звитяги, честі, мужності і бойового товариства»

20 жовтня у м.Старобільську відбулися святкові заходи з нагоди 24-ї річниці від дня утворення Луганського прикордонного загону.

Привітати воїнів-прикордонників та вшанувати пам’ять їх загиблих товаришів під час антитерористичної операції прибули представники обласної державної адміністрації, місцевої влади, оперативно-тактичного угруповання «Луганськ» та правоохоронних структур області.  

Голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз направив бійцям Луганського прикордонного загону вітальну адресу, у якій зазначено: «Луганський прикордонний загін воістину став символом звитяги, честі, мужності і бойового товариства. Саме ви, залишаючись вірними присязі та військовому обов’язку, одними з перших стали на заваді російській агресії.

Ніколи з пам’яті луганчан не зітруться події ночі з 1 на 2 червня 2014 року, коли територія Луганського прикордонного загону була атакована переважаючими силами терористів, чисельністю понад 500 осіб, озброєних гранатометами і стрілецькою зброєю.

В умовах повного оточення і за відсутності будь-якої зовнішньої підтримки, прикордонники прийняли нерівний бій, і залишили свої позиції лише тільки після отримання відповідного наказу від командування. На жаль, за період проведення антитерористичної операції, 72 військовослужбовці загону отримали поранення, а 12 героїв віддали свої життя в боях з агресором. Їх імена золотими літерами вписані в історію загону, вони назавжди залишаться в нашій пам’яті і пам’яті вдячних нащадків».

Також, бойових побратимів привітав начальник штабу – перший заступник командира оперативно-тактичного угрупування «Луганськ» Віктор Кевлюк: «Вже понад два роки «зелені берети» пліч-о-пліч із військовослужбовцями Збройних Сил України та іншими формуваннями борються із російсько-терористичною навалою. За цей час ми стали єдиним монолітом, який не розбити жодному ворогу. Щиро вірю у нашу спільну перемогу над окупантами, а прикордонникам бажаю міцності духу і здоров’я».

Учасники урочистостей та рідні загиблих героїв взяли участь у відкритті монументу на честь воїнів-прикордонників, які віддали життя захищаючи територіальну цілісність України, та вшанували хвилиною мовчання полеглих товаришів.