Прес-центр11 листопада 2016, 12:11

Юрій Гарбуз: Ми готові до відкриття КПВВ «Золоте»

11 листопада голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів нараду щодо вирішення проблемних питань з відкриття контрольного пункту пропуску в’їзду-виїзду через лінію розмежування сторін «Золоте».

В обговоренні взяли участь його заступник Юрій Клименко, керівники структурних підрозділів ОДА, правоохоронних, контролюючих органів, фіскальної служби, ОТУ «Луганськ», Луганського прикордонного загону та Попаснянськой райдержадміністрації.

Керівники зазначених структур та установ запевнили очільника області у готовності до виконання рішення Тристоронньої контактної групи у Мінську щодо відкриття до 23 листопада КПВВ «Золоте». Зокрема, зазначено, що пункт пропуску передбачає проходження 2 тис. автомобілів та 5 тис. осіб щоденно. Для безперебійної роботи пропускної системи з нашого боку створені та готові до використання 12 смуг для руху (6 на в’їзд та 6 на виїзд), 8 пішохідних коридори (4 на вхід та 4 на вихід) та одна окрема полоса для вантажівок міжнародних гуманітарних місій.

Також розглядалося питання щодо залучення більшої кількості співробітників правоохоронних структур для забезпечення безпеки у районі КПВВ та його околиць.

Керівництво ДСНС, у свою чергу, виявило готовність організувати обігрів осіб, які перебуватимуть на території КПВВ.

Окрім того, закладам, які надають соціальні та банківські послуги, доручено опрацювати питання належного кадрового забезпечення своїх підрозділів, які знаходяться у безпосередній близькості до пропускного пункту, задля швидкого та комфортного обслуговування громадян. Водночас, заплановано запустити 50 нових рейсів автобусного сполучення.

«Ми готові до відкриття КПВВ «Золоте», – підсумував доповіді Юрій Гарбуз  та доручив керівникам структурних підрозділів тримати на особистому контролі та оперативно вирішувати усі питання, пов’язані з роботою КПВВ «Золоте».