Прес-центр6 квітня 2017, 17:04

Юрій Гарбуз: Ми маємо створити асоціацію молодих людей, спроможних змінити світ

6 квітня Юрій Гарбуз підписав розпорядження про створення Луганської обласної молодіжної ради та взяв участь у першому засіданні нового дорадчого органу.

«Ми спільно маємо зламати систему та надати молоді нові можливості для самореалізації. Віднайти справжніх лідерів, на яких влада буде спиратись. Ми маємо створити асоціацію молодих людей, спроможних змінити світ, але, насамперед, врятувати Луганщину. Я буду радий, якщо ви підете за мною, пліч-о-пліч зі мною, але я буду щасливий, якщо ви будете попереду», – сказав Юрій Гарбуз вітаючи авангард луганської молоді.

Очільник області закликав членів громадської ради підтримати запропоновану ним модель суспільних  відносин, яка спирається не на політичні партії, а на професійно орієнтовані об’єднання, а також допомогти владі зацікавити молодь саме у розвитку своїх територій.

«Сьогодні я провів нараду із ректорами луганських вишів. На жаль, ситуація у вищій освіті області така, що люди мають дипломи, але не знання. Я маю ідею об’єднати всі університети в один, на кшталт Гарварду. На мій погляд, це єдиний вихід, щоб припинити «відтік мізків» з області, в іншому випадку наші вищі навчальні заклади перетворяться на філії», – поділився своїми планами голова облдержадміністрації і був підтриманий молоддю.

Відповідаючи Юрію Гарбузу, члени ради підтримали створення асоціації та запевнили, що вона буде динамічною, спрямованою на постійний пошук ініціативних людей, здатних генерувати нестандартні рішення. Голосування було одностайним.