Прес-центр28 вересня 2016, 11:09

Юрій Гарбуз: «Ми повинні працювати в одному напрямі задля досягнення довгоочікуваного миру на нашій рідній землі»

Під час своєї промови на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз  нагадав, що це не перше виїзне засідання комітетів Верховної Ради України на Луганщині. 

Звертаючись до народних депутатів України, він наголосив: «Я впевнений, що депутати мають знати про проблеми соціально-економічного розвитку Луганщини, чим взагалі вона живе. Тому, закликаю активно включатися до їх вирішення».

Стосовно нещодавно оголошеної «політичної дієти» він пояснив, що доки на Луганщині триває військова агресія, він не дозволить жодній політичній партії провокаційних дій і дестабілізації ситуації: «Пропоную створити у нас Асоціації громадських організацій з професійних спрямованостей. Хай політичні баталії і з’ясування стосунків відбуваються в стінах Верховної Ради України. А в нас треба працювати для відновлення миру на Луганщині».

Він підкреслив, що в уставах українських партій схожі основні положення та гасла, однак, результати діяльності в усіх різні. «Незалежно від політичного капіталу та ідеологічних відтінків, ніхто не має права розв’язати війну, або підштовхувати до неї.  Ми повинні працювати в одному напрямі: досягнення довгоочікуваного миру на нашій рідній землі. Сподіваюся, що народні депутати України мене почули», – наголосив Юрій Гарбуз.