Прес-центр8 листопада 2016, 17:11

Юрій Гарбуз: Моє завдання як губернатора і громадянина забезпечити чорнобильцям постійну увагу та належну державну підтримку

 

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз провів зустріч з активом міських і районних осередків ГО «Ветерани Чорнобиля Луганщини».

В обговоренні проблем чорнобильців та шляхів їх розв’язання взяли участь заступник голови Луганської облдержадміністрації з питань соціальної та гуманітарної сфери Ольга Лішик, директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Поліщук, т.в.о. директора, заступник директора Департаменту охорони здоров’я ОДА Ольга Рибалка, представник КП «Луганська обласна «Фармація Північ» Ірина Козлова, начальник ГУ Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова, заступник начальника управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області Юлія Баскевич, керівництво районів та міст області.

Присутніми на зустрічі ліквідаторами аварії на ЧАЕС були озвучені питання медичного захисту, оформлення пільг і субсидій, юридичного супроводу, реабілітації та відновлення зруйнованого внаслідок обстрілів житла.

«Я не допущу, щоб наші чорнобильці залишилися без належного соціального захисту, медичного обслуговування, ліків та можливості пройти реабілітацію!», – наголосив Юрій Гарбуз.

Керівник області дав доручення Департаменту соціального захисту населення ОДА забезпечити на 100% виконання державних бюджетних програм та обласної цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, надання їм адресної допомоги, можливостей для оздоровлення, а також технічних засобів реабілітації для інвалідів-чорнобильців.

Департаменту охорони здоров'я ОДА доручено забезпечити належне медичне обслуговування ліквідаторів аварії на ЧАЕС: створити електронний реєстр, забезпечити койко-місця для чорнобильців у кожній лікарні, передбачити можливості фінансування операцій в інших містах (поки не буде 3-ої ланки медицини в області), врегулювати питання забезпечення ліками.

Органам державної влади на місцях Юрій Гарбуз доручив оперативно реагувати на питання, з якими звертаються чорнобильці, та звітувати про їх вирішення.

«Ми повинні не тільки у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та День самої катастрофи згадувати про Вас, – звернувся до ветеранів Чорнобиля Юрій Гарбуз. – Моє завдання як губернатора і громадянина забезпечити Вам постійну увагу та належну державну підтримку!».