Прес-центр30 серпня 2017, 16:08

Юрій Гарбуз на Старобільщині вшанував пам'ять загиблих прикордонників

Під час робочої поїздки до Старобільського району голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз відвідав Луганський прикордонний загін Держприкордонслужби України.

Там очільник області провів робочу нараду з начальником загону, полковником Юрієм Ковальчуком, під час якої вони обговорили питання, пов'язані з перетином державного кордону та лінії розмежування, переміщенням вантажів та товарів.

Також Юрій Гарбуз вшанував пам'ять загиблих прикордонників.

Формування Луганського прикордонного загону почалося у жовтні 1992 року.

Нагадаємо, в ніч з 1 на 2 червня 2014 року управління Луганського загону було оточено та атаковано біля 500 бойовиками, які відкривали вогонь з усіх видів стрілецької зброї, у тому числі великокаліберної та гранатометів. Прикордонники прийняли нерівний бій. Отримавши великі втрати, біля 10 загиблих та понад 40 поранених, нападники так і не змогли взяти будівлю. Серед прикордонників було вісім поранених, з них чотири - у край важкому стані. Свої позиції воїни-прикордонники залишили лише за наказом керівництва в ніч з 3 на 4 червня 2014 року.

У бойових зіткненнях за незалежність та територіальну цілісність України загинуло 12 військовослужбовців Луганського прикордонного загону, 72 отримали поранення. 602 мають статус учасників бойових дій.

На цей час Луганський прикордонний загін несе службу з охорони державного кордону на ділянці протяжністю 503,7 км, непідконтрольними Україні залишаються 242,3 км ділянки державного кордону.

У 2015 році був відкритий пам’ятний знак загиблим героям-прикордонникам «Красна Талівка».