Прес-центр22 червня 2017, 10:06

Юрій Гарбуз: Наше завдання – взяти долю країни у власні руки, почати зміни із себе, навчитися пробачати

Мітинг-реквієм до Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні відбувся на площі Перемоги біля пам’ятника-стели переможцям у Другій світовій війні у Сєвєродонецьку.

Участь у заході взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, ветерани війни, учасники АТО, голови райдержадміністрацій, міські голови міст обласного значення, міські голови міст районного підпорядкування, сільські, селищні голови об’єднаних територіальних громад, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, громадськості та мешканці міста.

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам'ять усіх тих, хто поліг на полі брані, кого замучили у концентраційних таборах, кого розстріляли у в’язницях, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Україна була вільною від будь-якого завойовника.

«22 червня 1941 року трагічна дата в історії нашої держави. День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні,– з сумом говорить голова облдержадміністрації Юрій Гарбуз. – На жаль, ми не вберегли мир. Знову на рідній землі гинуть люди, проливають кров кращі її сини, залишаючи згорьованих матерів, овдовілих жінок й осиротілих дітей. Низький уклін нашим воїнам АТО. Глибока подяка ветеранам Другої світової. Вічна пам’ять загиблим захисникам України. Наше завдання – взяти долю країни у власні руки, почати зміни із себе, навчитися пробачати. Тільки так ми прийдемо до такого бажаного і такого очікуваного миру».

Після хвилини мовчання в пам’ять за загиблими, до присутніх звернувся ветеран Другої Світової Війни Андрій Новохатній. Він нагадав, що незважаючи на  трагічні та жахливі події минулого, патріотизм і любов до Батьківщини допомогли перемогти у Другій Світовій війні, і закликав усіх, боротися та відстоювати суверенітет, теріторіальну цілісність, інтереси рідної держави.

Наприкінці всі учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятника- стели та разом заспівали гімн України.