Прес-центр4 жовтня 2017, 12:10

Юрій Гарбуз обговорив з латвійською делегацією напрями співробітництва

Сьогодні, 4 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з делегацією Латвійської Республіки.

До складу делегації увійшли радник, заступник Посла Латвійської Республіки в Україні Ірена Путниня, аташе з питань оборони Латвійської Республіки в Україні, полковник Ерікс Нагліс, головний капелан Національних збройних сил Латвійської Республіки Елмарс Плявіньш, директор Центру молодої гвардії та інформації Міністерства оборони Латвійської Республіки, підполковник Айвіс Мірбахс.

У заході також взяла участь заступник голови ОДА Ольга Лішик.

Вітаючи делегацію, очільник області відзначив: «Незважаючи на складну ситуацію, у якій Луганщина перебуває вже четвертий рік, ми шукаємо можливості співробітництва та інвестицій. Тож, ми раді кожному партнеру, який допоможе Луганщині у тій чи іншій сферах діяльності».

Щодо взаємин між Латвією та Луганщиною він наголосив на посиленні партнерства в аграрному секторі, зокрема, у переробці сільгосппродукції, охороні здоров’я, спорті, молодіжному русі, де важливі зустрічні візити сторін, тощо.

Радник, заступник Посла Латвійської Республіки в Україні Ірена Путниня наголосила, що потрібно розвивати кожен вектор співпраці. Так, окрім реабілітації учасників АТО, на що Урядом цієї країни регулярно виділяються кошти, перспективним є співробітництво та обмін досвідом в організації малого та середнього бізнесу.

 «Ми раді співпраці. Нам цікаво отримати ваш досвід та застосовувати його на Луганщині», – підкреслив Юрій Гарбуз.

До обговорення вищеназваних питань долучилися представники структурних підрозділів облдержадміністрації.