Прес-центр29 грудня 2017, 18:12

Юрій Гарбуз оглянув обласну дитячу лікарню в Лисичанську

Перебуваючи в Лисичанську, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні, 29 грудня, відвідав відділення променевої діагностики Луганської обласної дитячої клінічної лікарні.

«Після капітального ремонту і встановлення сучасного обладнання це відділення променевої діагностики є кращим в Україні! Подібне обладнання мають тільки приватні дитячі лікувальні заклади», – відзначив очільник Луганщини. 

Загальна вартість капремонту відділення складає 4 млн 65 тис. гривень.

Обладнання, зокрема, для магнитно-резонансної томографії та комп’ютерної томографії, коштувало 38 млн 900 тис. гривень та 2 млн 490 тис. гривень, відповідно. Його встановленням займалися інженери з Болгарії, Києва та Харкова.

На цьому обладнанні з направленням від обласних спеціалістів Луганської обласної дитячої клінічної лікарні безкоштовно проводитимуться обстеження дітей віком до 18 років, які знаходяться на стаціонарному лікуванні або амбулаторному обстеженні.

Слід зауважити, що придбані томографи призначені для обстеження центральної нервової системи, в тому числі, головного та спинного мозку, опорно-рухового апарату, органів грудної клітини (легень, серця, щитовидної залози), кровоносних судин, черевної порожнини та ін.

На обладнанні працюватимуть два лікарі променевої діагностики.