Прес-центр29 вересня 2016, 18:09

Юрій Гарбуз ознайомився з роботою «Фармбіотесту» та «Мікрохіму»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз сьогодні ознайомився з роботою ТВ КДЦ «Фармбіотест» та ТОВ «Науково-виробнича фірма «Мікрохім». У ході зустрічі керівник області обговорив актуальні питання галузі з керівниками «Фармбіотесту» Володимиром Тимком, Ігорем Кузнецовим та директором з виробництва «Мікрохіму» Юрієм Каршиним.

«Ці підприємства є  без перебільшення флагманами фармацевтичної та медико-діагностичної галузей економіки Луганщини, – зауважив Юрій Гарбуз. – Я бачу в них також основу для створення інноваційних центрів, які здатні акумулювати інтелектуальний ресурс області».

Сьогодні на підприємствах ведуться активні ремонтні роботи, модернізація обладнання, упровадження нових наукових розробок.

Клініко-діагностичний центр «Фармбіотест» створено у 2012 році у місті Рубіжному як сучасний медичний науково-дослідний центр, орієнтований на проведення порівняльних фармакокінетичних досліджень лікарських засобів з метою оцінки взаємозамінності брендових (закордонних) та відтворених (вітчизняних) препаратів. Підприємство має у своєму розпорядженні комплекс будівель загальною площею 4500 кв.м. Центром відкрито 12 пунктів забору аналізів в 10 населених пунктах Луганської області, обладнаний кабінет УЗД-діагностики, оснащений УЗД-сканером експертного класу. Сформований і успішно працює колектив фахівці-лікарів: терапевт, кардіолог, акушер-гінеколог, травматолог, ендокринолог, невропатолог, лікар ультразвукової діагностики. Особливе значення у роботі КДЦ «Фармбіотест» має клініко-діагностична лабораторія, оснащена автоматичними аналізаторами для проведення повного спектру клінічних досліджень.

ТОВ НВФ «Мікрохім» засновано 19 листопада 1991 року. Основними напрямами діяльності підприємства є розробка та виробництво лікарських засобів, в основному, кардіологічної групи. Підприємство зараз випускає 29 найменувань готових лікарських засобів у вигляді спреїв, таблеток, ін’єкцій та 10 найменувань фармацевтичних субстанцій для виробництва готових лікарських засобів. За 2015 рік сплачено податків і платежів до бюджетів усіх рівнів – 5,7 млн. грн., що становить 122% до минулого року. Підприємство постійно веде соціальні проекти з підтримки місцевої медицини, передаючи на безоплатній основі місцевій лікарні лікарські засоби власного виробництва у необхідній кількості та допомагаючи на безоплатній основі з придбанням та передачею препаратів вітчизняного виробництва для лікування цукрового діабету для мешканців міста Рубіжне. У поточному році було призначено персональну щомісячну стипендію для найкращих студентів-фармацевтів місцевого ІХТ СНУ ім. В. Даля.