Прес-центр17 жовтня 2016, 10:10

Юрій Гарбуз підтримав футбольних аматорів та дав доручення щодо розвитку жіночого футболу в області

16 жовтня на стадіоні «Хімік» м. Сєвєродонецька відбувся турнір на Кубок Голови Луганської обласної державної адміністрації з футболу серед аматорських команд. Привітав учасників та нагородив переможців голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

«Спортивні традиції на Луганщині живуть!, – зазначив у вітальному слові Юрій Гарбуз. – Незважаючи на всі виклики і труднощі сьогодення, влада продовжує реалізовувати програму розвитку спорту. Цей турнір покликаний підтримати змагальний дух і вписати нову сторінку до великої спортивної історії Луганщини». 

Протягом чотирьох місяців у турнірі взяли участь 70 футбольних аматорських команд з усієї області. До змагань долучилися футбольні аматори з різних сфер суспільного життя, у тому числі працівники адміністрацій, поліції, ДСНС області.

У фінал серед чоловіків вийшли команди «Промінь» (с. Новорозсош Новопсковського району) – І місце, «Дружба» (м. Кремінна) – ІІ місце та «Каскад (м. Сєвєродонецьк) – ІІІ місце та команда «Старобільськ».

Жіночий футбол в області отримав завдяки цьому турніру гарний імпульс для розвитку. Переможцями змагань стали збірні команди Сєвєродонецька (І місце), Лисичанська (ІІ місце ) та Лисичанського педагогічного коледжу (ІІІ місце).

За дорученням Юрія Гарбуза управлінням молоді та спорту Луганської облдержадміністрації спільно з обласною Федерацією футболу розробляється план на наступний рік з урахуванням підтримки жіночого футболу в області.