Прес-центр18 липня 2018, 15:07

Юрій Гарбуз підтримав розробку проекту реформування медичної галузі Луганщини

17 липня голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз зустрівся з представниками професійної асоціації «Українське лікарське товариство Луганщини». Під час зустрічі з медиками очільник області обговорив розробку пілотного проекту з реформування медичної галузі на Луганщині.

На початку зустрічі Юрій Гарбуз наголосив, що разом з головою Українського лікарського товариства Луганщини Ларисою Кульбач відстоює та буде відстоювати ініціативу спрощеного проходження медичної реформи в регіоні.

«Ніхто краще самих лікарів не знає проблематику, не запропонує оптимальні підходи, не продумає логістику, потреби тощо. Наша співпраця будується на довірі», – зауважив Юрій Гарбуз.

За його словами, вагомий внесок в ефективне провадження медреформи має не створення незручних у плані логістики госпітальних округів, а далекоглядне бачення роботи системи охорони здоров’я. Саме тому треба розуміти, скільки у кожному з районів жінок при надії, це у свою чергу дає зрозуміти необхідність у медичних та освітніх послугах для наступного покоління.

На заклик Юрія Гарбуза розпочати дискусію та створити конструкт нової медичної системи лікарі охоче відгукнулися. Було запропоновано дослідити реальний стан справ у сільських амбулаторіях, залучення іноземних експертів-медиків та створення опорних територіальних медичних центрів.

«Представники асоціації проїдуть всією областю, відпрацюють три рівні надання медичної допомоги, організацію екстреної допомоги, створення центрів за напрямами, спільно з медуніверситетом знайдуть шлях до подолання кадрового дефіциту лікарів. Моя підтримка і партнерство з боку профільного департаменту гарантовані», – підвів підсумок зустрічі Юрій Гарбуз.