Прес-центр2 квітня 2017, 19:04

Юрій Гарбуз пообіцяв придбати для юних міловчан ще три шкільних автобуси та допомогти інвалідам

2 квітня в рамках робочої поїздки до Міловського району голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово- цивільної адміністрації Юрій Гарбуз  провів робочу нараду із керівництвом району.

Юрій Гарбуз повідомив учасникам наради про вже надані доручення щодо розвитку гуманітарної сфери Міловського району та зазначив, що протягом року будуть придбані ще три  шкільних автобуси.

Окремо керівник області зупинився на розвитку медицини: «Матеріальна база медицини усіх рівнів в області потребує модернізації. Тому у розвиток сфери охорони здоров’я  були вкладені рекордні для  Луганщини 1,3 млрд грн. На

первинному рівні це переважно обновлення автопарку, придбано 51 автомобіль  на суму 11 млн. грн., та ремонти ФАПів – 12,5 млн грн.», - зазначив він.

 

Серед питань, які, у свою чергу, поставили перед очільником області голови сільських та селищних рад району, переважали проблеми у сфері житлово-комунального господарства. Зокрема,  створення нового полігону для утилізації твердих побутових відходів, ремонт водопроводно-каналізаційних мереж та доріг.

Працівники освіти та культури  просили сприяння голови облдержадміністрації у вирішенні кадрових питань, а також реконструкції сільських клубів та оновлення книжкових фондів бібліотек. 

Юрій Гарбуз пообіцяв взяти на особистий контроль вирішення зазначених питань, а районному керівництву поставив завдання  реконструювати  монумент «Україна – визволителям!».

Також, Юрій Гарбуз  провів особистий прийом громадян.  По допомогу до губернатора звернулись шестеро міловчан, які мають проблеми зі здоров’ям. Відповідним структурним підрозділам облдержадміністрації доручено вирішити питання щодо забезпечення інвалідів необхідними засобами пересування та виділення матеріальної допомоги на реабілітацію та оздоровлення.