Прес-центр14 червня 2018, 10:06

Юрій Гарбуз привітав першого у цьому році власника квартири за програмою забезпечення молоді житлом

Мешканець м. Щастя Олександр Морозов отримав квартиру в рідному місті за обласною програмою молодіжного кредитування.

Підписання договору на виплату кредиту за рахунок коштів обласного бюджету (268 тис. грн) відбулося у присутності та в кабінеті голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза.

«Символічно, що перший у цьому році молодіжний кредит оформлюється саме сьогодні, у День визволення Щастя, і отримав його саме Олександр, який виріс без батьківської турботи. Він зізнався мені, що не вірив у те, що отримає власне житло. Нехай ця програма додасть щастя, впевненості і надії молодим людям Луганщини», – зауважив Юрій Гарбуз.

На квартирному обліку молодий чоловік перебував з 2009 року. Олександр сирота, з 2014 року працює слюсарем на Луганській ТЕС (м. Щастя).

Кошти на придбання квартири надані в рамках реалізації Регіональної цільової програми забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки.

Регіональна програма, зокрема, передбачає надання молоді пільгових довгострокових кредитів на 30 років для будівництва (реконструкції) і придбання житла. У минулому році в рамках Програми за рахунок обласного бюджету було забезпечено житлом 9 сімей на суму 4,7 млн грн.

Прогнозні обсяги фінансування Програми на поточний рік: 7668,83 тис. грн з обласного бюджету та 2300, 65 тис. грн – з державного. Документ розрахований загалом на забезпечення комфортними умовами проживання 39 молодих сімей шляхом будівництва (реконструкції) і придбання житла.

Питання забезпечення житлом у Луганській області стоїть дуже гостро. Так, у 2017 році перебували на квартирному обліку та потребували поліпшення житлових умов понад 3,6 тисяч мешканців області. З яких більше 800 – молоді сім’ї.