Прес-центр21 жовтня 2016, 10:10

Юрій Гарбуз: «Соціальна відповідальність бізнесу має стати стратегічним пріоритетом кожного підприємства області»

На цьому голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз наголосив під час ознайомлення з роботою ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Зоря». Цей завод, розташований у м. Рубіжному, займає лідируючі позиції у хімічній промисловості України.

Керівник області обговорив з генеральним директором підприємства Олександром Чернецовим перспективи партнерства бізнесу та влади в регіоні у напрямі реалізації соціальних інвестицій.

Олександр Чернецов зазначив, що НВП «Зоря» є прикладом соціально відповідального бізнесу. Соціальні інвестиції підприємства складають близько 6 млн грн щороку. На ці кошти у м. Рубіжному утримується Дитячо-юнацька спортивна школа, де займається близько 300 дітей, побудований чудовий дитячий парк та дитяче кафе, надаються соціальні та комунальні послуги. Також 1,5 млн грн виділено додатково на оздоровлення дітей (30 % путівок надані безкоштовно для оздоровлення дітей-переселенців).

«Соціальна відповідальність бізнесу має стати стратегічним пріоритетом кожного підприємства області, – наголосив у коментарі журналістам Юрій Гарбуз. – Показово, що НВП «Зоря», незважаючи на всі труднощі ведення бізнесу в умовах АТО, не тільки не зупинило виробництво, а й не відмовилося від соціального навантаження».

Керівник області також високо відзначив якість та унікальність продукції, що виробляється на цьому заводі. При цьому підкреслив, що головною цінністю підприємства безперечно є люди, потужний інтелектуальний потенціал та невтомна праця яких забезпечують успіх НВП «Зоря» на вітчизняному та міжнародному ринках.

Олександр Чернецов у розмові з очільником області Юрієм Гарбузом зауважив, що у наступному році підприємство святкуватиме свій столітній ювілей. Засноване братами Нобелями у 1917 році як завод вибухових речовин, підприємство постійно розвивалося, створювало нові хімічні виробництва, розширювало номенклатуру та асортимент продукції.

Сьогодні на НВП «Зоря», що займає територію площею у 154,8 га, працюють близько 1500 людей, а середня заробітна плата складає 4057 грн. З метою розробки і впровадження провідних інженерно-конструкторських ідей на підприємстві функціонують сучасний науково-технічний центр, конструкторський відділ, центральна заводська лабораторія, цех виготовлення нестандартного обладнання. Продукція відповідає європейським і світовим стандартам та пройшла реєстрацію за регламентом REACH.

НВП «Зоря» виробляє продукти органічного синтезу і кислоти, вибухові речовини промислового та воєнного призначення, еко-смоли, засоби захисту рослин. В Україні не існує аналогічних виробництв, які можуть запропонувати подібний асортимент продукції в рамках одного підприємства. НВП «Зоря» є єдиним вітчизняним виробником нітробензолу, тротилу, 3,5-динітробензойної кислоти.

Незважаючи на проведення АТО в Луганській області з травня 2014 року, виробнича діяльність підприємства не зупинилася. За 8 місяців 2016 року до бюджетів усіх рівнів сплачено 23,4 млн грн.