Прес-центр22 травня 2018, 17:05

Юрій Гарбуз: Спектакль «Байки Сєвєра» має подивитися кожен, кому небайдужа доля країни

На прохання голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр поновив у своєму репертуарі спектакль «Байки Сєвєра».

«Цей спектакль – невигадані історії людей, які стали вимушеними переселенцями на своїй землі. Його має подивитися кожен, кому небайдужа доля країни. Переживати ці події вкотре дуже болісно, тож нехай у нашому житті вони втратять свою актуальність та залишаться лише у творах мистецтва», – прокоментував Юрій Гарбуз.

«Байки Сєвєра» – це документальна вистава-кабаре. Історія побудована на реальних свідченнях життя акторів театру – мешканців міста Сєвєродонецьк. Дія у виставі розгортається на тлі подій останніх років і життя в зоні поблизу лінії розмежування. Зовсім поруч з домом героїв – війна, а новостворений на окупованих територіях світ виглядає цілком реально. «Байки Сєвєра» це чесна розповідь про те, яким актори бачать цей світ і яким хочуть щоб він був. Двоє героїв – жителі Сєвєродонецька, ще двоє – з Луганська і Криму. Згадують, мріють і живуть.

Спектакль створений  в рамках проекту «Документальний театр», куратором якого є Петер Шварц (м. Берлін, Німеччина). Драматурги – Олексій Доричевський, Ельвін Рзаєв, Христина Хоменко, Олена Шумейко-Роман.  Режисер, сценограф, автор музичної та сценічної композиції – Андрій Май (м.Київ).