Прес-центр27 грудня 2017, 15:12

Юрій Гарбуз та Олександр Ганущин підписали Меморандум про співробітництво на 2018 рік

Сьогодні, 27 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин та виконавчий директор Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин підписали Меморандум про співпрацю щодо реалізації програми «Змінимо країну разом».

Передувала підписанню нарада з приводу подальших дій у рамках програми.

У вітальному слові Юрій Гарбуз подякував колегам за їх приїзд: «Дуже приємно бачити гостей зі Львівщини тут, у нас на Луганщині. За цей короткий час ми стали справжньою родиною та створили спільний проект – «Змінимо країну разом». Між нашими областями розтанув лід, як уособлення усіх стереотипів та міфів, що підігріваються зовнішнім ворогом». Також очільник області висловив твердження, аби подібний проект діяв раніше, то війни ніколи не сталося.

Він поділився сподіваннями, що професійно орієнтовані асоціації, яких вже 12 на Луганщині, візьмуть частину функцій обласної ради, що наразі не виконує свої повноваження, та братимуть участь у мікропроектах. Крім того, Юрій Гарбуз звернув увагу присутніх на необхідності створення Ради Асоціацій Луганської області, аби консолідувати усіх ініціативних та дієвих людей регіону.

У свою чергу Олександр Ганущин зазначив, що співробітництво у рамках проекту, який передбачає практичний та методологічний обмін досвідом, є необхідним елементом розвитку обох регіонів: «Влада всіх рівнів повинна об’єднуватися для вирішення найбільш наболілих питань».

Він додав, що у проекту велике майбутнє, адже створення механізму, який працюватиме без втручання влади є цілком реальним.

Завершилась нарада підписанням Меморандуму, який закріпив прагнення обох регіонів у підтримці міжобласних обмінів досвідом, проектів в культурній, освітній та інформаційній сферах, організації та проведенню спільних інтеграційних заходів для школярів із Львівщини і Луганщини задля формування дружніх відносин та підвищення рівня довіри між молоддю двох областей, поширення позитивного досвіду міжрегіональної співпраці тощо.

Коментуючи підписаний Меморандум Юрій Гарбуз зазначив: «Я задоволений результатом сьогоднішньої зустрічі, адже ми підбили підсумки роботи у році, що минає, а також розробили «дорожню карту» нашого співробітництва у новому році».