Прес-центр25 жовтня 2016, 12:10

Юрій Гарбуз та Олексій Муляренко відвідали Станицю Луганську

Вчора, 24 жовтня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз та голова  Рівненської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко відвідали смт Станиця Луганська.

Цей населений пункт став наступним після Новопскощини, де вони побували напередодні. Нагадаємо, що мета робочої поїздки очільника Рівненщини до Луганщини – налагодження партнерських зв’язків, подальше співробітництво у гуманітарній, освітній та духовній сферах.

Маршрут слідування делегації був розроблений таким чином, щоб гості з Рівненської області на власні очі побачили наслідки жахливих руйнувань, яких зазнала останніми роками Станиця. На жаль, обстріли з боку російсько-терористичних військ тривають й дотепер.  

Відразу по приїзду члени делегації відвідали школу, де передали адміністрації цього навчального закладу ранці зі шкільним приладдям, продукти харчування та пам’ятні сувеніри від Рівненщини.

Голови облдержадміністрацій поспілкувалися з педагогічним колективом, обговорили проблемні питання роботи закладу в цих непростих умовах, та запевнили у продовженні співпраці.

Також керівники двох регіонів побували на КПВВ «Станиця Луганська». Гості з Рівненської області привезли із собою дерев’яну капличку, яку зразу ж почали збирати та встановлювати. «В цю капличку може зайти кожний охочий в незалежності від конфесійної приналежності. Я сподіваюся, що вона стане по-справжньому сакральним місцем для духовного збагачення наших співгромадян», – зауважив Олексій Муляренко.

Очільник області Юрій Гарбуз запросив свого колегу Олексія Муляренка відвідати наших захисників, які несуть службу та боронять України поблизу лінії розмежування. Разом із військовослужбовцями вони покуштували солдатського обіду та поспілкувалися з ними.

Звертаючись до шановних гостей Юрій Гарбуз наголосив: «Від щирого серця дякую нашим друзям із Рівненщини за підтримку та допомогу, яку вони надають Луганщину в скрутну годину. Уся Західна Україна відгукнулася та вже два роки допомагає нам долати труднощі у соціальній, гуманітарній та економічній сферах. Я налаштований й надалі розвивати подальше співробітництво між регіонами України задля встановлення миру у єдиній неподільній України».